Gezond Wagenpark

Mobiliteitskosten zijn na personeelskosten de zwaarste financiële last voor een werkgever. De cijfers spreken voor zich; in Nederland sterven gemiddeld twee mensen per dag door een verkeersongeluk en raken tientallen mensen ernstig gewond in het verkeer. Tel daarbovenop een honderdtal lichtgewonden en materiële schade aan meer dan 1.000 wagens. De tol van het verkeer van mobiliteit is hoog en brengt een bak aan emotionele én financiële last met zich mee.
  • Dit zijn namelijk kosten, net als het eigen risico, die jouw bedrijf zelf moet betalen. Al jaren geleden heeft Logistiek Nederland, dé branchevereniging voor transport, geschat dat het afhandelen van schade gemiddeld ongeveer €2000 per schade kost. Deze kosten kunnen voorkomen worden wanneer preventie deel uitmaakt van het DNA van jouw organisatie. Dan draag je niet alleen bij aan bewust rijgedrag van jouw werknemers, ook houd je de verzekeringspremies in de hand, of kun je die er zelfs mee verlagen.
Schade brengt naast emotionele gevolgen, ook kosten met zich mee; denk aan kosten voor afwezigheid en een eventuele (tijdelijke) vervanging van een medewerker. Daarnaast komen er natuurlijk ook kosten voor reparaties aan voertuigen bij kijken. Schade aan voertuigen heeft echter niet alleen financiële gevolgen voor jouw bedrijf, het kan ook de verzekerbaarheid in gevaar brengen. Zo kan het moeilijker worden om voertuigen te verzekeren als er al schade aanwezig is, het financiële risico op schade te groot is, of er te veel schade tegelijkertijd voorkomt. Tot slot kan schade leiden tot imago-schade.  

Wij streven ernaar om proactief, samen met jou, alle vormen van schadelast te verlagen. Bovenal willen we dat jouw werknemers veilig thuiskomen. Al jarenlang bieden wij daarom onze expertise op het gebied van schadepreventie om dit doel bereiken.

Elk bedrijf is uniek en daarom wordt de training ook op maat gemaakt. Je krijgt advies over het organiseren van schadeanalyse, schaderegistratie, chauffeurspresentaties, rijtrainingen en begeleiding bij het inzetten van rijstijldata. Dit alles om de veiligheid voor jouw mensen op de weg te vergroten en incidenten, diefstallen en aanrijdingen te voorkomen.

Schade oorzaken van jouw bedrijf worden omgezet in coaching voor jouw bestuurders en chauffeurs, om zo de schadelast van je wagenpark te verlagen. Onze experts doen dit in samenspraak met jou. Je wordt daarom in dit proces stap voor stap meegenomen in het schadepreventie beleid van jouw organisatie. Zo richten we samen een goed functionerende veiligheidscultuur in.

Zo wordt preventie echt onderdeel van het DNA van jouw bedrijf.

  • Voorafgaand aan de preventietraining wordt er door onze specialisten een op maat gemaakte presentatie voorbereid op basis van schadecijfers en andere analyses van jouw wagenpark. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar rijstijldata, waarin Allianz specialist is, maar ook naar de overstap van benzine- naar elektrische auto’s mocht dit een speerpunt zijn binnen jouw organisatie. 

Onze experts Tim Swanborn en Tom Velthuis zijn Riskmanagers bij Allianz Commercial Motor. De door hen verzorgde trainingen dragen bij aan het snel reduceren van de schadefrequentie, mede hierdoor hebben verschillende bedrijven al mooie resultaten behaald.  Beide experts beschikken over een achtergrond in de voortgezette en specialistische rijopleiding en bezitten dus de kwaliteiten om ervaren chauffeurs te trainen en coachen. De aanpak van de training is daarmee dan ook ook praktisch in plaats van alleen maar theoretisch, wat uniek is in de branche. 

Meer weten over onze experts? Klik hier om het interview met Tim en Tom te lezen. 

De Training Schadepreventie is voor alle partners en klanten die bezitten over een verzekerd voertuig bij Allianz Commercial Motor. Dus voor vrachtauto’s, bezorgdiensten, taxibedrijven, last-mile delivery en alles wat daartussen zit. Dit kan wanneer er al schade is gereden, maar vooral ook als je schade wil voorkomen.