Je krijgt allereerst een contactpersoon: de schadebehandelaar. Deze kijkt in hoeverre je arbeidsongeschikt bent. Daarbij roept hij of zij de hulp van deskundigen in, zoals een medisch adviseur. Ook is het mogelijk dat de schadebehandelaar na een tijdje een arbeidsdeskundige inschakelt als opnieuw moet worden beoordeeld hoe het zit met je arbeidsongeschiktheid. Deze deskundige kijkt bijvoorbeeld of er aanpassingen op je werk nodig zijn.
Meld je bij ons dat je arbeidsongeschikt bent? Dan gaan wij uitzoeken hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt namelijk de hoogte van jouw uitkering.
Bepaling arbeidsongeschiktheid
Meedenken over jouw situatie
De schadebehandelaar beoordeelt op basis van je verhaal en het oordeel van deskundigen die ingeschakeld zijn in welke mate je arbeidsongeschikt bent. En wat je precies nodig hebt. Hij of zij zal daarbij zo veel mogelijk met je meedenken. Heb je hier zelf ideeën over zoals bijvoorbeeld taxivervoer? Bespreek dit dan met je schadebehandelaar.
Hoogte uitkering
Het type AOV en het percentage arbeidsongeschiktheid bepalen of je een uitkering krijgt, en hoe hoog deze uitkering is. Ben je bijvoorbeeld minder dan 25% arbeidsongeschikt? Dan krijg je geen uitkering.
Geen uitkering
In een aantal situaties krijg je geen uitkering. Onder meer als je opzettelijk arbeidsongeschikt bent geworden. En ben je jonger dan 24 jaar en arbeidsongeschikt door een motorongeval? Dan ontvang je ook geen uitkering. Meer informatie over de situaties waarin je geen arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangt, lees je in de voorwaarden.
Contact met Allianz of een adviseur
Wil je contact met ons? Wij zitten voor je klaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30.
Wil je advies over een van onze verzekeringen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.